Over mij

Welkom op mijn blog I AM your identity 

Leuk dat je de tijd neemt om even een kijkje te nemen. 
Mijn naam is Renate Janse 38 jaar oud, getrouwd met een lieve, pittige man en samen hebben we 2 geweldige kinderen. Een dochter van 21 en een zoon van 16 jaar oud. Wij zijn een christelijk gezin, die ons geloof in Jezus hebben gevestigd.  

Dit is een Christelijke Blog voor vrouwen waarin ik de weg naar het vinden van mijn identiteit wilt gaan vastleggen. Niet zomaar mijn identiteit, maar de persoon waarvan God zegt die ik ben en waar ik stiekem ervan overtuigd ben dat ik dat ook ben. Ik heb al jaren het gevoel gehad dat er een doel is met mijn leven. Ik heb het in alles gezocht en kon het niet vinden. Dat heeft op het laatst grote frustraties met zich meegebracht.  
Ken je dat gevoel dat iets het net niet is en dat je geen idee hebt waarom? En dat je steeds van het ene naar het andere holt? Dit heeft uiteindelijk zijn tol geëist en leidde tot een dieptepunt in mijn leven, waardoor ik even genoeg had van alles. Ik wist het even niet meer.  

Het doel van mijn blog is mijn gedachtes helder te krijgen en hopelijk (jonge) vrouwen te mogen bemoedigen, die zich in mijn verhalen kunnen herkennen om ook naar hun identiteit in Christus op zoek te gaan en het te omarmen.  

Ook wil ik de praktische kant van mijn geloofswandel toelichten door middel van liederen, preken, teksten en boeken die mij hierin hebben geholpen delen. 
 
Ik geloof dat er meerdere mensen een strijd hebben omtrent hun identiteit. Dit door sociale druk, teveel moeten, willen, sociaal media en zo nog veel meer. Ook de jongere generatie gaat hier doorheen en het breekt mijn hart dit te moeten zien. 

Deze strijd vertaalt zich vaak in onzekerheden, neerslachtigheid, verwarring over wie je bent, depressies, overspannenheid, burn-out en zelfs zelfmoordgedachtes.  
Ik zeg niet dat al deze bovenstaande gevoelens, altijd aan het niet weten wie je bent liggen. Er kunnen nog heel veel andere oorzaken zijn waar door dit de uitkomsten van kunnen zijn. Maar ik geloof dat als je weet en geloof wie God is en wie Hij zegt dat Jij bent, je een ongekende kracht kan vinden om de weg te gaan om deze problemen te overwinnen. Waar jij denkt en zegt niet goed genoeg te zijn, zegt hij dat je waardig en perfect gemaakt bent. 

Ik kan uit ervaring spreken dat dit een waarheid is voor mij. 

Ik ben zelf 2 jaar geleden overspannen geraakt en liep bijna tegen een depressie aan. Hierdoor belandde ik op voor mij in een akelige periode in mijn leven en wist ik niet hoe ik er ooit nog uit zou kunnen komen. Ik werd onzeker in alles waar ik geloof in had, zelfs in de liefde die God voor mij had en ik voor Hem. Ik veranderde in een negatief persoon, terwijl ik een best positief ingesteld persoon was. Mijn gezin herkende mij niet terug. Ik vergeet nooit meer de dag dat mijn zoon aan me vroeg, waarom ik steeds zo chagrijnig was? Ik snauwde terug dat ik het niet wist en dat het nu eenmaal zo was. Ik krijg er nu nog tranen in mijn ogen van. Gelukkig ben ik op zoek gegaan naar professionele hulp en heeft God mij nooit losgelaten.      

Dankzij The Great I AM (De Grote Ik Ben), ben ik uit die diepe put gekomen en ben ik op zoek gegaan naar Zijn plan voor mijn leven.  
 
Dit betekende dat ik opnieuw op zoek ben gegaan naar wie ik ben, maar door de ogen van God. Dit was en is geen makkelijke traject, maar als ik eerlijk mag zijn; één die mij ontzettend veel vreugde en weer een hoopvolle toekomst geeft. Het is geweldig om de liefde die God voor zijn kinderen heeft te ervaren. Het maakt mij sterk en zelfverzekerd. Als God voor ons is wie kan er tegen ons zijn? 
 
Hij heeft zijn enige Zoon Jezus Christus voor onze zondes geofferd aan het kruis. Hoe diep gaat zijn liefde voor ons? Voor ons als mensen niet te bevatten. Hij heeft ons voorbestemd om in Jezus Christus zijn kinderen te worden tot eer van zijn Naam. 

Vandaar de naam van mijn blog: I AM (God) your indentity (onze identiteit). 
In God ligt onze identiteit! 

God openbaarde Zijn naam aan Mozes in het brandende braamstruik.

Toen zei God tegen Mozes: ‘Mijn naam is IK BEN. Zeg tegen de Israeliten: IK BEN heeft mij gestuurd. ‘Dat is voor eeuwig mijn naam en zo wil IK voor altijd genoemd worden’. Exodus 3:1415

Ik zal gelijk erbij zeggen dat ik zowel de diepe dalen als de hoogtes waar ik doorheen ben en ga wilt gaan delen en zo God zijn voetsporen door mijn leven heen in het licht wil brengen. Ik geloof dat door je getuigenissen te delen, je geestelijk groeit en nog ontvankelijker wordt voor Gods Geest en het allerbelangrijkste dat alle eer naar Mijn Schepper gaat. 

Een tekst die mij door deze tijd heen heeft geleid is, 

“Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf zij geven mij moed.  
Psalm 23:4 (NBV) 

 
Ik bemoedig je ook met deze psalm, als je je ontmoedigd voelt en door moeilijke tijden heen gaat, onthoud bovenstaande belofte. God is altijd bij je. 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: