Happy new You

Foto door RODNAE Productions op Pexels.com

De nieuwste versie van jezelf. De Gelukkige nieuwe Jij!
Is dit ook iets waarin je je elk jaar opnieuw aan schuldig maakt? Al die mooie gedachten aan een beter, gezonder en vooral voldaan leven?

Het leven waarin je wekker om 05:30 uur afgaat, dat je energiek opstaat, een stuk gaat joggen, daarna je vers gemaakte smoothie nuttigt om vervolgens aan je werkdag te beginnen? Of dit voor je eigen onderneming is of dat je in loondienst bent, waar jij maar gelukkig van wordt.
Je to-do list compleet behaalt wordt en dat je ’s avonds voldaan op de bank neer ploft na een gezonde avondmaaltijd te hebben gegeten en daarna tijd met je geliefden doorbrengt. Als kers op de taart heb je ook tijd gehad om iemand te helpen die in nood was en last but not least genoeg tijd met God hebt doorgebracht.

Lijkt het bovenstaande er een beetje op? Is dat de happy new you?
Dan heb je natuurlijk de groep mensen die ook dit alles willen doen maar dan het liefst in een warm land en ook langs het strand. De ultieme droom.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Waarom al die drukte aangaande het nieuwe jaar, hoorde ik verschillende mensen vragen?
Allemaal mensen die weer goede voornemens hebben om ze al aan het begin van de maand februari weer op te geven.
Na vele malen weer teleurgesteld te zijn in zichzelf vertelden ze dat ze het nieuwe jaar maar in gaan zonder nieuwe verlangens en doelen. Dit om de druk van de ketel te houden. De kans dat ze zichzelf zouden teleurstellen zou een te grote impact op ze kunnen hebben.

Serieus?
Verontrustend druk ik mijn lippen op elkaar. Ik vind het een flauw excuus. Maar dat ben ik! Een nieuw jaar ingaan zonder nieuwe gezonde doelen? Betekent het dat als je het jaar ervoor een teleurstellend jaar had, dat je dan teleurgesteld het nieuwe jaar in gaat. Het is bijna onvermijdelijk lijkt me. Wat denk jij?
Hoe zit het met de dingen die je achter je wilt laten en de momenten waarvan je iets hebt kunnen leren?
Dan is het juist een goed moment om daar wat mee te doen.. toch?

Foto door Gelatin op Pexels.com

Elke dag is een nieuwe dag en dat moet je niet zomaar voorbij laten gaan.
Anderzijds is het letterlijk overgaan naar een andere tijdzone iets dat je zeker niet ongezien moet laten gaan. Een moment dat je letterlijk over een periode van een jaar uit je leven mag reflecteren en evalueren. Een nieuw jaar waar je weer mee aan de slag kan. Een stuk zelfonderzoek. Ik geloof dat daar kracht in zit.

Maar hoe zit het met die nieuwe jij? Waarom zit die teleurstelling daar, angst voor wat het jaar gaat brengen, angst dat je niet zal bereiken waar je naar verlangt.

Foto door KoolShooters op Pexels.com

De bijbel is een boek die Gods werk verbindt met de tijd. Dat zie je al vanaf het begin, bij de schepping.
In Genesis 1:14 zegt God: “Ik wil dat er heldere lichten aan de hemel verschijnen om de aarde te verlichten en het verschil tussen dag en nacht aan te geven. Die lichten zullen vaste tijden regelen en de dagen en jaren aangeven”.

Tegen Noach vertelt God dat de verschillende seizoenen hun eigen werking hebben. In Spreuken 8:22 zegt God: “Zolang de aarde blijft bestaan, zullen zaaitijd en oogsttijd niet ophouden”.

Hieruit haal ik dat zolang jij bestaat dat God steeds opnieuw in je leven zaait. Ook al was het voor jou een goed of juist een slecht jaar geweest. Na elk jaar oftewel seizoen van je leven komt er een moment dat je mag gaan oogsten wat God in je gepland heeft. Zoom daarop in en zie wat je in het komend jaar mag gaan oogsten. Ik denk dat het weleens mindblowing kan zijn.

Paulus beschrijft in 2 Korinthe 5:17: “Daarom als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbij gegaan, zie, alles is nieuw geworden.

Foto door DS stories op Pexels.com

Ik geloof dat je een nieuw mens moet zijn om nieuwe dingen te kunnen doen.
Durf jij die nieuwe mens te zijn zonder dat je angst je laat beheersen? Durf jij naar jezelf te kijken zoals God jou ziet in Christus? Geliefd, vrij, overwinnaar, uitgekozen met een heel speciaal doel.

Ik geloof dat falen, onzekerheid, gezonde angst en overgave bij het proces van deze nieuwe mens horen. Maar het is belangrijk om jezelf als die nieuwe mens te zien. Het is die nieuwe mens die alle ingrediënten bezit om de overwinning te behalen.
Voor die nieuwe mens zijn twijfels, teleurstellingen, falen wat onhandige hobbels op zijn pad die hem dwingen te focussen en te manoeuvreren onderweg naar zijn bestemming. Voor de oude mens zijn dit struikelblokken die hem doen vallen en niet meer te durven op te staan.

Deze nieuwe mens zit hem in je denken, je mindset.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us ”.
Walt Emerson

”The thoughts in your mind will always be more important than the things in your life.
– John Maxwell

Foto door Vie Studio op Pexels.com

“Uw denken moet grondig vernieuwd worden. Sterker nog, u moet een heel nieuw mens worden die alleen voor God leeft, zuiver en goed. Trek een nieuwe natuur aan als een stel nieuwe kleren”.
Efeziërs 4:23-24

Laat die nieuwe mens tevoorschijn komen!

I AM your identity

2 gedachten over “Happy new You

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: