Something new

Foto door Khairul Onggon op Pexels.com

Een nieuw tijdperk, de volgende fase, een hoger niveau of gewoon iets nieuws. Allemaal benamingen die aanduiden dat het oude niet meer bestaat.

Soms kunnen veranderingen in het leven ongemakkelijk aanvoelen. Je wenst dat het weer als vanouds kan zijn. Toen alles vanzelfsprekend ging en simpel was. De goede en zelfs de slechte momenten. Je was ze immers gewend en wist wat je kon verwachten.

Veranderingen zou je kunnen vergelijken met nieuwe seizoenen in je leven.

Vaak komen nieuwe seizoenen in je leven niet zonder slag of stoot.
Het vraagt wat van je. Het vraagt een nieuwe visie, een nieuwe gedachte, het vraagt aanpassing en vaak ook een ander gedrag.
Zo is dat in je geloofsleven ook. Je kunt je afvragen waarom God niet als voorheen voelt of doet. Waarom je nu anders naar een situatie of handeling kijkt dan voorheen. Het voelt niet altijd even makkelijk.

Het mooie daarvan is dat je mag geloven dat er ook in dat seizoen iets wonderbaarlijks te halen is.

God doet altijd iets nieuws.

Foto door Moose Photos op Pexels.com

“Blijf niet stilstaan bij het oude, klamp je niet vast aan het verleden.
Let op, ik begin iets nieuws. Het krijgt al vorm je kunt het al zien…”
Jesaja 43:18-19

Ik geloof dat het verleden een seizoen is waaruit je waardevolle lessen kunt halen die je mee kunt nemen naar het heden.
Er komt een moment dat het goed is om af te sluiten en met het nieuwe aan de slag te gaan. De transitie tussen het vorm krijgen en het worden ervan is vaak de moeilijkste tussenperiode. Althans voor mij. Zelfs het vormen van positieve gewoontes vraagt flink wat geloof. Het kan aanvoelen als een flink stuk door de woestijn lopen voordat je water of maar iets groens kan zien.

Ik geloof dat het seizoen waar we ons nu in bevinden een bewogen seizoen is. Zowel in de Geestelijke als in het natuurlijke leven. Een tijd waarin onze maatschappij onderste boven is gehaald. Een tijd van onzekerheden en rumoerig op verschillende gebieden. Als je het aan mij vraagt soms oorverdovend. Geestelijk is er ook het één en de ander aan de hand. Mensen met depressieve gedachten die aan het einde zijn van wat ze denken aan te kunnen.

Anderzijds mensen die vechten voor waar ze staan en geestelijk gezond willen zijn en blijven. Ook dat kost veel moeite. Breken met ongezonde contacten, werken aan gezonde relaties en noem het maar op. Kijk maar eens goed om je heen, kan je het merken of voelen?

Tegelijkertijd is het een nieuwe, spannende tijd. God doet iets nieuws en daarop mag je je verwachtingen en hoop stellen.
Hij is er voor jou!

Hij heeft veel te geven en heeft daarvoor jou nodig.
Blijf thuis op je pakketje wachten zoals iemand dat ooit heeft gezegd. Ik vind het een mooie metafoor. God bezorgt het pakketje op het juiste adres, op de juiste tijd. Hij geeft je alles wat je nodig hebt in deze tijd.
Wat jij kan doen is leven in het hier en nu in plaats van verlangen naar het oude, de deur te openen, vertrouwen te hebben en geloven dat je op een plek komt wat je nooit van tevoren kon bedenken.
Pak het pakketje uit met de verwachting dat je hetgeen ontvangt dat al je verwachtingen overtreft.

Dat pakketje zit vol met nieuwe skills, vreugde, autoriteit en kracht. Aan het einde van de rit zal je verbaasd zijn over wie je bent geworden.

Dit seizoen dient om in je ware identiteit te gaan staan en Gods koninkrijk nog meer zichtbaar te maken. Is dat niet waar het uiteindelijk om draait?

Foto door Lucie Liz op Pexels.com

Ik maak een weg door de woestijn en ik laat er rivieren stromen.
Jesaja 43:18


Geniet met vreugde in elk seizoen.

“Wees niet bedroefd, want de vreugde van de HEERE, dat is uw kracht
Nehemia 8:11

I AM your identity

2 gedachten over “Something new

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: