Wat houdt jou bezig in deze tijd?

Waar houden we ons mee bezig in deze moeilijke tijden waarin er van alles fout gaat?  Dat is een goede vraag om jezelf te stellen in deze tijd. Een tijd waarin de muren op je af kunnen komen en je te maken kan hebben met verlies en ontmoediging. Pijn, angst en eenzaamheid die je kunnen overvallen. Maar bovenal een tijd waarin je de toekomst als verloren en donker in kunt zien. 

Zijn dit onterechte gevoelens en gedachtes?… Nee is mijn antwoord. We zijn mensen en geen robots. Het zijn moeilijke tijden. Niemand die dat zal ontkennen. Van vlees en bloed zijn we gemaakt door de Allerhoogste God. God weet alles waar we doorheen gaan en kent onze strijden en zwaktes.

Ik heb al deze gedachtes en gevoelens een lange periode door mijn leven heen laten gaan. Ik voelde me eenzaam, boos en verdrietig. Angstig dat ik was. Angstig van het idee dat dit alles was, wat er uit het leven te halen was. Ik raakte hierdoor geïsoleerd in mijn denken en begaf me in een diepe put. Maar toen kwam de Heilige Geest in mijn denken en besloot ik dat ik niet langer meer in die put wilde blijven zitten. Laat één ding duidelijk zijn, ik moest een keuze maken. Het ging niet vanzelf.
Ik heb de keuze gemaakt. Het was verre van makkelijk. Goede dagen en soms minder goede dagen. Toen de Covid-19 uitbrak, heb ik die tijd gebruikt om aan mezelf te werken en keerde ik mijn negatieve gedachtes en gevoelens naar wat God zegt over mijn leven en naar wat God zegt over wie ik ben. Perfect gemaakt!

Het mooiste van onze God is dat wij al onze twijfels en angsten aan Hem mogen overgeven. Naast dat Hij ons van vlees en bloed gemaakt heeft, heeft hij Zijn levensadem in ons geblazen. Hij heeft ons door Zijn adem leven gegeven. Hij heeft ons de kracht gegeven om alles uit ons leven te halen dat er te halen valt.

Foto door Oleg Magni op Pexels.com

Groeien bomen soms tot een bepaalde lengte? Nee.. ze groeien tot waar ze maar gaan kunnen. Ze wortelen zich diep vast en gaan door alle seizoenen heen. Laat dit voor ons een voorbeeld zijn.

Het is net als je een kind ter wereld brengt en vanaf dat moment alle zorg en verantwoordelijkheid voor hem/haar neemt. Je kent hun angsten en tekorten en toch zorg je ervoor dat ze ondanks dat, hun leven ten volste kunnen leven. We gaan stap voor stap met ze mee en houden hun hand vast. Zo doet God dat als een Vader voor ons.

Hij weet als geen ander dat we ons eenzaam kunnen voelen. Het was ook híerdoor dat Hij voor de  eerste mens(Adam) een vrouw(Eva) gemaakt had. Hierdoor kan je ervan uitgaan dat Hij voorbereid is op hetgeen wat wij als zijn kinderen nodig hebben.
Dat Hij altijd een oplossing heeft voor hetgeen ons bezig houdt, ook in deze tijd.

Genesis 2:18
God, de Heer dacht: Het is niet goed dat de mens alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past.

Wat betekent dit?
Gevoelens en gedachtes kunnen ons overvallen en verwarren in deze tijd, maar ze hoeven niet het laatste woord te hebben over ons leven. Ze hoeven geen grip op ons leven te hebben, dat hebben wij zelf in de hand. Want we hebben naast het vlees en bloed een Geest(ons denken) in ons. Ik geloof dat als onze geest verbonden is met de Heilige geest van God, dat er rivieren van leven door ons heen stromen. We daardoor kunnen gaan begrijpen wat God over ons leven zegt en dat we ondanks alle chaos in en om ons heen dat we beseffen dat we meer dan dat zijn. We zijn niet onze angsten en we zijn bovenal niet alleen. We zijn overwinnaars en dat uit alle situaties iets goeds geboren kan worden. We de kracht hebben om boven alle dingen van deze tijd te gaan staan.

Het betekent ook dat we kunnen gaan zien dat er wel een toekomst is, waarschijnlijk nooit meer hetzelfde als voorheen maar dat het er wel is en dat we er alles van kunnen maken wat we willen. Ik geloof dat het soms goed is om niet meer hetzelfde te zijn als van tevoren en veranderingen door te maken. Het daagt je uit om na te denken over wie je bent en wat je wilt. Te midden van moeilijkheden kunnen er creatieve ideeën ontstaan.
Dat het werk dat je misschien verloren ben, die je eigenlijk al niet leuk vond ruimte heeft gemaakt dat je kan gaan doen wat je wel leuk vindt. Dat je meer tijd met je gezin kan door gaan brengen en dat je door je eigen ervaring iets voor een ander kan gaan betekenen. Dat je aan jezelf kan gaan werken en extra goed voor jezelf kan gaan zorgen.
Dat zijn heel veel aspecten waarmee je je bezig kunt houden in deze op het moment rare wereld.

 

Foto door Anna Shvets op Pexels.com

Dus nu weer mijn vraag… Wat houdt jou in deze tijd bezig? Neig je meer naar wat de wereld je vertelt of luister je naar wat God over jou en deze tijd zegt.
Ik kan je vertellen dat het een wereld van verschil is. Ten midden van alle chaos kan er iets goeds ontstaan. De meest vreugdevolle mensen hebben vervelende situaties meegemaakt om vreugde te herkennen. Rom 8:28

Ik weet niet waar jij op dit moment doorheen gaat en wat jouw situatie is. Wat ik wel weet is dat God er voor jou is en jouw en mijn situatie ten goede kan keren.
Vandaag daag ik jou uit om de keuze te maken om boven je situatie te gaan staan. Dat je weet dat je er niet alleen voor staat en dat God, je Vader, door middel van Zijn Heilige Geest je naar de overwinning zal brengen.

Zoals Napoleon Hill beschreef:


Iedereen die echte successen behaalt, heeft daarvoor eerst enorme tegenslagen moeten overwinnen.


Ik zegen je met creativiteit om het mooiste uit jezelf naar boven te halen en het leven te leven die God voor je in zijn plan heeft.

Luister naar deze schitterende nummer van Eline Bakker.   

Er is werk aan de winkel!

I AM your identity

20 gedachten over “Wat houdt jou bezig in deze tijd?

Voeg uw reactie toe

 1. Zo is het Renate God is onze leidsman Hij zegt ons alles voor wij hoeven maar naar Hem te luisteren en te doen. Met Hem springen we over bergen hoe hoog ze ook zijn. Hij geeft alles wat we nodig hebben.

  Like

 2. Leuk gedaan Renate mijn complimenten wat een goed initiatief….ik ga er zeker gebruik van maken dankjewel xxx Janice….God bless u….

  Like

 3. Hey vriendin kippenvel….

  Eyes haven’t seen
  And ears haven’t heard
  The kind of blessings
  That’s about to fall on us,
  ‘Cause victory is here
  Kicked defeat out the door
  God’s doing a new thing, yeah
  Get ready for overflow!!!!

  ‘Cause we are getting ready to see
  Something we never seen’ (tasha cobbs)

  DANKJEWEL NATE !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: